Το σύγχρονο τεχνολογικό κέντρο


English

 
 

Επιλογές κατοικίας


Η εγκαταστάσεις της σύγχρονης κατοικίας

Η χρήση της σύγχρονης κατοικίας απέχει κατά πολύ από την απλή στέγαση που καλύπτει της βασικές ανάγκες του ιδιοκτήτη της. Έτσι η σύγχρονη κατοικία εξοπλίζετε με εγκαταστάσεις που δημιουργούν ένα πλήθος ανέσεων διαμονής. Το θέμα του άρθρου αυτού αναφέρετε σε συστήματα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν υψηλής τεχνολογίας η τουλάχιστον ότι ξεφεύγουν από τα συστήματα που συνήθως εξοπλίζουν μια κατοικία.

Ξεκινώντας από την απλή ηλεκτρολογική εγκατάσταση, μια κατοικία ιδικά στην Κρήτη, με τα γνωστά προβλήματα ρεύματος, θα μπορούσε να εξοπλιστεί με κεντρική εγκατάσταση αδιάλειπτης παροχής ρεύματος. Η παροχή αυτή θα τροφοδοτεί τις ευαίσθητες εγκαταστάσεις της κατοικίας ώστε στις μικροδιακοπές να συνεχίζουν οι συσκευές αυτές να λειτουργούν απρόσκοπτα (υπολογιστές dvd τηλεοράσεις κτλ). Ταυτόχρονα θα προστατευτούν από τις υπερτάσεις, που είναι το μόνιμο πρόβλημα καταστροφής των συσκευών αυτών. Αν κάποιος θέλει το σπίτι του να συνεχίζει να λειτουργεί ακόμα και με διακοπή ρεύματος μπορεί να το εξοπλίσει επιπρόσθετα με μια γεννήτρια με αυτόματη εναλλαγή, ώστε αν γίνει διακοπή αυτόματα να τροφοδοτείτε οι κατοικία από τη γεννήτρια. Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθούν τα παραπάνω συστήματα επιβάλετε να τοποθετηθούν φώτα ασφαλείας, έτσι ώστε στη διακοπή ρεύματος τουλάχιστον να έχουμε ένα ελάχιστο επίπεδο φωτισμού. Στην απλή ηλεκτρολογική εγκατάσταση μπορούν επίσης να τοποθετηθούν απλοί αυτοματισμοί, όπως αισθητήρες κίνησης για τα φώτα, χρονοδιακόπτες κ.α.

Συνεχίζοντας στην κλασική εγκατάσταση τηλεφώνου, επιβάλετε πια η αντικατάσταση της με σύστημα δομημένης καλωδίωσης που θα μας δώσει τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε υπολογιστές, τηλεφωνικό κέντρο, isdn , dsl και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον. Στο συγκεκριμένο σημείο πρέπει να επισημάνουμε ότι για να ισχύουν τα παραπάνω πρέπει η εγκατάσταση να πληροί τις προδιαγραφές που υπάρχουν για τις εγκαταστάσεις δομημένης καλωδίωσης.

Ο συναγερμός βέβαια σε ένα καλά εξοπλισμένο σπίτι γίνεται ακόμα πιο απαραίτητος. Η δυνατότητα αλληλεπίδρασης του συναγερμού με τα άλλα συστήματα της κατοικίας, τον κάνει ακόμα πιο χρήσιμο. Μπορεί για παράδειγμα να κλείνουν τα ρολά όταν οπλίζει ο συναγερμός ή να μην παίρνει μπροστά η γεννήτρια όταν ο συναγερμός είναι οπλισμένος. Κάποιοι δε ανιχνευτές καπνού είναι απαραίτητοι και μια που μπορούν να συνδεθούν στο ίδιο κέντρο συναγερμού είναι και πολλοί οικονομικοί. Εννοείται ότι το να μας ειδοποιήσει ο συναγερμός σε κάθε συμβάν (κλοπή, πυρκαγιά, νερά στο υπόγειο κ.α.) είναι από τις πιο προφανής δυνατότητες.

Τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης μπορούν εύκολα να αλληλεπιδράσουν με την εγκατάσταση τηλεόρασης και να παρακολουθώ τους χώρους έξω ή μέσα στο σπίτι από οποιαδήποτε τηλεόραση του σπιτιού μου. Σήμερα μπορώ μέχρι και να μπαίνω από το internet και να βλέπω τη συμβαίνει μέσα στο σπίτι. Αν το συνδυάσω αυτό με την ειδοποίηση από το συναγερμό έχω άλλα επίπεδα δυνατοτήτων.

Κεντρικά συστήματα ήχου που το κάθε δωμάτιο να διαλέγει το είδος της μουσικής που θέλει να ακούσει από τη συλλογή κομματιών που διαθέτουμε. Τουλάχιστον η πρόβλεψη για τον οικιακό κινηματογράφο, και τα δορυφορικά.

Τέλος αν θέλω να πάω την κατοικία μου ένα βήμα πιο πέρα, υπάρχει πάντα η τεχνολογία instabus . Η τεχνολογία αυτή που αποτελεί πανευρωπαϊκό standar μου δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούν με πολύ λίγα καλώδια οι συσκευές μεταξύ τους. Ρολά, φώτα συναγερμοί και ότι άλλο ηλεκτρικό έχω στο σπίτι. Έτσι η εγκατάσταση μπορεί πλήρως να αυτοματοποιηθεί. Από τα πολύ απλά (ένας διακόπτης στην εξώπορτα σβήνει όλα τα φώτα και κλείνει τα ρολά, ή ένας άλλος ανάβει όλα τα περιμετρικά φώτα που ελέγχονται όμως και ανεξάρτητα). Μέχρι τα πολύ προχωρημένα σενάρια λειτουργίας με χρονικό έλεγχο επικοινωνία από το internet και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Αν σήμερα αυτά σας φαίνονται πολύ προωθημένα μπορεί να τοποθετηθεί μόνο οι καλωδίωση που είναι άλλωστε πολύ φτηνή και στο μέλλον να τοποθετηθούν τα υπόλοιπα.

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα συστήματα που μπορούν να υλοποιηθούν σε μια σύγχρονη κατοικία. Σίγουρα με την τεχνολογία που υπάρχει σήμερα μπορούν να κατασκευαστούν τα πάντα. Ο περιορισμός έγκειται στο πόσο κοστίζουν και στο πόσο δοκιμασμένα και απροβλημάτιστα είναι στην πράξη. Φροντίσαμε στο παραπάνω άρθρο να αναφέρουμε μόνο τα συστήματα που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις.

 
     
Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέτες
    Φωτοβολταϊκά
    Δομημένη
Καλωδίωση
    Τηλεφωνικά
Κέντρα
    Αυτοματισμοί
Κατοικιών
    Αντικεραυνική Προστασία
    Πυρασφάλεια
       
 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες